Cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saçın dökülmesi, hassas saçlar, cansız ve parlamayan saçlar için saç mezoterapisi işlemi doğru bir tecih olacaktır. Saç için gerekli olan mineral ve vitaminler, proteinler,.. vs. saç ile buluşturularak saç kökünün ve saçın daha sağlıklı bir görünüm elde etmesini sağlayacaktır.
Saç Mezoterapisi Nedir? Saç Mezoterapisi Tekniği
Saç; günlük hayattan fazlasıyla etkilenen yapı özellikleriyle tıp alanında araştırılmıştır. Saç kökleri besin değeri kaybettikçe, incelir, kırılır, kalınlaşır ve cansız bir görünüm alır. Bu zamanda dökülmelere neden olacak tahribatlar bırakabilir. Doğal güzelliğin sırrı her zaman sağlıklı cilt ve sağlıklı saçlardan geçmektedir. Saç mezoterapisi, saç köklerine verilen vitamin, mineral ve aminoasit karışımlardır. Sık stres yaşayan, sinir, gerginlik ve uykusuzluk problemlerinden dolayı karşılaşılan bir sağlık soru olarak, saç yıpranması zamanla tedavi edilerek eski formuna dönecektir.
Saç Mezoterapisi içeriği; mineral ve vitamin ağırlıklı olan tedavide, bakır, çinko, demir, selenyum ve potasyum saça enjekte edilmektedir. Keratin tabakası üzerinden kafa derisine yüzey genişleticiler enjekte edilmektedir. Saçın uzaması ve gelişim göstermesi için modern kozmetolojide geri dönüşü en iyi sonuçlanan uygulamalardır.
Saç Mezoterapisi Uygulaması
Saç derisine enjekte edilen vitamin, mineral ve amino asitler, saç problemlerinin önlenmesi için uygulanan tedavi yöntemidir. Modern tıp teknikleri kullanılarak, saç derisinin tabanına enjekte yöntemiyle uygulanan karışım, saçın beslenmesinde sık kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Saç Mezoterapisi, uzman tarafından uygulanan, doktor tarafında saç tipine ve sorunlarına göre geliştirilen tekniklerdir.
- Şırıngada 2 ile 6 aktif birleşen karıştırılarak, saç derisine enjekte edilecek vitamin değerler düzenlenir.
- Saç distrofisini güçsüzlüğünü önlemek için bakır ve çinko saç dökülmesinin önüne geçecektir.
- Saç büyümesini hızlandırmak için Hyaluronik asit kullanılmaktadır.
- Kafa derisindeki kan akışının normalleşmesi sağlanacaktır.
- Koenzim uygulamasıyla saçların canlılığı sağlanır.
- Saçın temelini oluşturan aminoasit saçtaki keratin değerini artıracaktır.
2 ile 4 mm’'lik özel iğne uçlarıyla saçın beslenmesi sağlanacak, antioksidanların ve kan dolaşımın artırılmasında katkılı olacaktır. Hücrelerin yenilenmesi ve saç dokusunun canlanması için tıp alanında en verimli uygulanmaktadır. Bu işlemde; hücresel metabolizma uyarılır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlanır.
Dr. Ufuk Alatekin'in nişantaşı estetik kliniğinde saç mezoterapisi yaptıranlar saç dokularının güçlendiğini ve gözle görülür değişimin yaşandığını belirtmektedirler.
Saç Tiplerine Göre Mezoterapi
Homeopatik kokteyller ve allopatik kokteyller olarak aktif birleşenlerin bir araya geldiği uygulamalara yer vermişmiştir. Saç mezoterapisi, hasta hakkında iletişime geçildikten sonra uygulanmalı, saç tipine göre ayarlanmalıdır.
Hoepatik Kokteyller; Sulu çözelti ile uygulanmakta olan bitki elemanları, kimyasal ya da yağlar içermemektedir. Etkisini kümülatif bir şekilde yayılarak göstererek, saçın estetik güzelliğine dönmesini sağlayacaktır.
Allopatik Kokteyller; Saç derisi ve saç incelendikten sonra ihtiyaç duyulan mineral, vitamin ve aminoasitlerin enjeksiyon yoluyla saça nakil edilmesidir. Elastin, vazodilatörler ve kollajen uygulamalar aktif birleşenler olarak bir araya gelecektir.
Saç Mezoterapisi Neden Uygulanır?
Saçın ihtiyaç duyduğu faydalı birleşenlerin enjeksiyon yöntemiyle saça ve saç derisine nakil edilmesi, saçların cansız ve kötü görünümünden kaynaklı değildir. Saç sağlığı güzellik sorunu kadar, sağlık sorunudur da. Saçın dökülmesinde veya düşmesinde vitamin ve mineral eksiklikler yatmaktadır. Kepek problemleri, yağ bezesi aktivitelerinin azalmasından dolayı saçın cansız görünümü sorunlara karşı uygulanmaktadır. Ampuller canlılık için kullanılırken, saçın yoğunlaşması ve eski formuna geri dönesi birincil amaçtır. Saç mezoterapisi uygulaması sonrası saçların sağlıklı olduğu, dökülme azlığı ve şekil almada kolaylık gözlemlenmiştir.
Mezo Enjektör Uygulaması
Mezo enjektör uygulamasında kullanılan iğne ucu saç derisi ve nakil edilecek karışıma göre ayarlanmaktadır. Saçın köklerine uygulanan bu işlemde, uzmanın çalışma disiplini önemli olduğu kadar steril ortam koşullarına da uyulur. İki şekilde uygulanabilen işlemde, tabanca cihazıyla uygulama sırasında hızlı geçişler yapılarak enjekte edilme işlemi tamamlanır. Enjektör uygulamasına oranla ağır ve rahatsızlık hissi uyandırabilmektedir. Saç derisinin köklerine uygulanan enjektör yöntemi ise, şırınga ve iğne yöntemiyle işlem daha hafif geçebilmektedir. Uzman doktor saç derinizin hassasiyeti ve sizin hassasiyetinize göre hareket ederek uygulamayı yerine getirecektir.
Saç Mezoterapi Ağrılı Olur Mu?
Tedavi küçük iğne uçlarına yapılarak şiddetli ağrı oluşmasını engelleyecek şekilde düzenlenmiştir. Hastanın ağrı eşiğine göre tespit edilen durumlarda, hastanın oksiput başın arka bölümü ve kulak alanında daha duyarlı olacağı bilinmektedir. Ağrının az yaşanması için saç mezoterapisi hızlı ve profesyonel bir şekilde ilerlemektedir.
Saç Mezoterapi Yan Etkileri
Saçın cansızlığı ve güçsüzlüğü hormonel nedenlere dayanıyorsa belirli kontrendikasyonlar görülebilir. Menstruasyon, tümörlü rahatsızlıklar, hamilelik ve emzirme dönemi, cilt rahatsızlıkları ve alerjiler aynı zamanda endokrin sistem problemleri de hastanın uzmana bildirmesi gereken durumlardır. Bu durumlarda hormonel dengesizliklerden kaynaklı yan etkiler yaşanması durumu olabilse de, düşük ihtimallerde saç mezoterapi sırasında uzman tarafından incelenmelidir.
Dr. Ufuk Alatekin, uygulama öncesi yaptığı detaylı tahlil ve tetkikler ile oluşabilecek potansiyel yan etkileri gözlemler. Akabinde tedaviyi buna göre oluşturur.
Saç Mezoterapisi Uygulamasından Sonra
Tedavi sonrası hastanın 4 gün boyunca havuza ve buhar odalarına girmemesi gerekmektedir. Saç mezoterapisi işlem sonrası baş çevresinde rahatsızlık verici bir his bırakabilir. Bu histen kurtulmak için suyla temas etmekten kaçının. Kadınlar için regli döneminde saç mezoterapisi uygulanmaması tavsiye edilir, ağrı hissiyatı şiddetlenebilmektedir.